dijous, 19 de gener del 2012

Programa Universitari per a Gent Gran


La Facultat d´Educació Social i Treball Social Pere Tarrés de la Universitat Ramon Llull presenten un nou programa universitari especialment dissenyat per a gent gran.

El Programa Universitari per a Gent gran de la Facultat d'Educació Social i Treball Social Pere Tarrés, s'emmarca en les recomanacions de les organitzacions internacionals i nacionals respecte a la integració de la gent gran en la vida social i cultural, i en especial dins de les activitats a promoure amb motiu de la Declaració política de la II Assemblea Mundial sobre l'Envelliment (ONU) del 2002, en el Pla d'Acció per a Gent gran 2003-07 del Ministerio de Trabajo y Asuntos sociales, la Declaració de Lleó (2007) i en l’àmbit universitari en la Llei Orgànica d'Universitats (LOU), on s’estableixen les condicions perquè les Universitats donin suport a l'impuls de més i millors oportunitats d'aprenentatge en la nostra societat del coneixement al llarg de la vida. Des d'aquesta perspectiva fomenta el desenvolupament personal, tant en la seva dimensió individual com social, i té un component que es tradueix en una millora de la qualitat de vida de les persones participants, alhora que manifesta una preocupació a través dels coneixements i experiències compartides.

Es tracta d’una formació de qualitat centrada en la persona i capaç de respondre a les necessitats de la gent gran, tot seguint les noves lleis universitàries amb clara vocació social pel que fa a l’impuls de més i millors oportunitats d’aprenentatge al llarg de tota la vida.

Què ofereix la universitat per a Gent gran

  • Programa universitari de 3 anys d’estudi (72 ECTS, 24 ECTS per curs). Cada curs es divideix en 2 semestres (1 ECTS = 25 hores lectives).
  • 2 dies de classe per setmana + sortides programades.
  • Continguts enfocats cap al creixement personal, intel·lectual, social, de relació... centrat en la funcionalitat del QUÈ s’aprèn, COM s’aprèn i com es RELACIONA amb l’actualitat.
  • Un punt de trobada i participació on les persones grans potencien el seu rol dinamitzador del seu propi context sociocultural.
  • El SEMINARI «vida social i cultural» és un espai d’ensenyament especialment concebut per treballar en petits grups. Té com a finalitat la posada en comú de les vessants teòriques i pràctiques dels continguts tractats en les assignatures.
  • Un cop finalitzat el 3r curs, els alumnes que hagin assolit satisfactòriament el Programa universitari, obtindran el Diploma d’Extensió Universitària.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada